Alaposan megtévesztő, hogy több közúti tábláról nem vették le, hogy már nem ingyenes az M4-es szolnoki elkerülője

Megosztás

Alaposan megkavarta a közlekedőket, hogy a közösségi oldalon elterjedt fotók szerint több közúti táblán még nem “állították át”, hogy már fizetős az M4-es szolnoki elkerülője. Holott január 1-től már nem ingyenes a szakasz.

Most akkor fizetős vagy sem? – vakarhatják a fejüket a közlekedők, akik közül többen is kiszúrták, hogy a közúti táblák némelyikén még áthúzva szerepel, hogy nem kell fizetni az M4-es szolnoki elkerülőjéért.

Ahogy egy olvasónk írta, a tábla az tábla! Azt csak rendőri irányítás bíráljhata felül a KRESZ szerint! Tehát ha rendőr áll a tábla mellett és közli, hogy csak fizetés ellenében lehet felhajtani….. Akkor szerinte úgy oké – közölte. Hozzátette, ha nem ismeri valaki a helyi szitut és tábla alapján közlekedik….. Akkor ott a baj? Mert szerinte a Magyar Közlöny se elvárás még a kesztyűtartóban…

Teljesen igaza van, úgy tűnik, hogy a felelősek elmulaszthatták az útdíjfizetés “áthúzásának” megszüntetését néhány táblán.

A Szolnok és környéke útinform Facebook-csoportban valaki azt közölte az oinózus poszt alá, hogy Jászberényből jövet január 1-jén hajnalban a nagy táblákon még át volt húzva a matrica, de a körforgalomban már a kisebb tábláknál nem volt lehúzva a matrica kötelezettség. És december 31-én még nem lehetett Szolnok megyei matricát venni.

Többen ehhez szólva közölték, hogy a benzinkutakon bizony már meg lehetett venni az új matricát.

Valaki azt is savallta, teljesen jogosan, hogy kicsit aránytalan kb. 20 km-ért ugyanannyit fizetni, mint a Pest vármegyei cirka 70-ért….Plusz általában akkor tesznek valamit fizetőssé, ha már elkészült a teljes szakasz, de sem az M4-es, sem az M44-es nem lett még befejezve…

Úgy tűnik, minden fillérért lehajolnak az államkasszánál…

Másvalaki azt írta, hogy decemberben már a fényújságokon megjelent a figyelmeztetés. Aki használta az M4-est, az láthatta. Aki most hajt fel, az meg beleszalad a “tutiba” ha a táblára hagyatkozik. Pótdíjazáskor nem mentség hogy “bocs, de egymásnak ellentmondó táblák alapján nem vettem martricát” .

Nagyon igaz!

Forrás: Szolnok és környéke útinform Facebook

Kapcsolódó cikkek